کنفرانس-پست برای حل مشکلات انتقال مایعات, از ظرفی به ظرف دیگر, توسط نابینایان:

به نام یکتای هستی بخش,
با درود و ادای احترام خدمت همگی.
نظر به درخواست مکرر بسیاری از هم نوع های گل, این بار با یک پست کنفرانسی اومدم تا بتوانیم با یک گرد هم آیی و دور همی, یک مشکل عمده ی عزیزان دل را همگی با هم با اشتراک تجربه حل کنیم.
شک ندارم تمام دوستان برای اشتراک تجربیات خود با روی باز به این پست سر میزنند و تجربیات خود را به اشتراک خواهند گذاشت.
قطعا برای بسیاری از دوستان ما این مورد پیش آمده که به هنگام خالی کردن مایعات, گاهی نتوانند به مقدار دلخواهشان یا میزان کافی از مایع بریزند و استفاده کنند.
تصور کنید در حال ریختن چای از استکان به داخل نعلبکی هستید. از کجا بفهمیم مقدار کافی چای ریخته شده؟
در زمانی که آب به داخل سماور و… میریزیم یا روغن مایع در ظرفی میریزیم یا از قطره ها میخواهیم استفاده کنیم اگر مایع سنج, آسانریز یا همان روان ریز یا به عبارتی مایع ریز و روان ریز و قطره چکان گویا نداشتیم آیا کد ها و کلید های جای گزینی هستند که به ما برای تشخیص میزان صحیح, کمک کنند؟
قطعا بسیاری از شما دیده اید که: خیلی از نابینایان در این مواقع از سر انگشت خودشان در داخل مواد به جای ترازو و میزان بهره میگیرند.
من به این جا نیومدم که بگم این راه غلط هست یا نه. چرا که یقینا این بهترین راهی بوده که به ذهن آن افراد رسیده تا مشکلشان را حل کنند. بگذریم از این که این کار به لحاظ بهداشتی اکثرا موجب دوری افراد از کاربران ترازوی سر انگشت میگردد. میخواهم برخی از کلید های شخصی خودم را با شما عزیزان به اشتراک بگذارم.
اما چرا این بار توی این پست گفتم برخی از تجربیاتم را میگم: چون همون جور که توی عنوان گفتم, این پست یک کنفرانس-پست هست, باید همگان بر خود تکلیف بدانند و بیایند و راه کار ارایه دهند.
بنا بر این من فقط تجربیات خیلی خواس و شخصی خودم را میگم تا دیگر عزیزان هم بیایند و تجارب عمومی تر و حتی اگر تجربه ی خواسی دارند را برایمان رو نمایی کنند تا همگی از هم بیاموزیم و به گزین شده ها را به کار ببندیم.
بنده در چنین شرایطی, ابتدا به مقدار شکاف منبعی که مایع در آن هست دقت میکنم و بعد به مقدار شیبی که مثلا دستم برای ریختن مایع از کتری یا قوری یا پارچ و نظیر آنها دارد توجه میکنم. چون شیب دست و روزنه ی خروجی منبع, معرف سرعت خروج مواد هست.
مثلا سرعت آبی که از شیر آب با تمام فشار خارج میشود, سرعت آبی که از شیر سماور بیرون می آید, سرعت موادی که از قطره چکان و مایع ریز یا روان ریز یا همان آسان ریز و امثال آن ها در می آید به سبب شکاف منبع حاوی مایع یکی نیست.
بدیهیست که سرعت در موارد فوقو ذکر, از ابتدا به انتها سیر نزولی دارند و از سرعت زیاد به سمت کم می آیند. پس برای میزان معینی از هر سه مواد با سرعت های بالا باید کلید تایم را حتما در دست داشت.
برای پر کردن یک سیسی مایع از شیر آب با سرعت بالا اگر یک ثانیه زمان کافیست برای پر کردن همان ظرف با همان میزان مایع با همان غلظت, از شیر سماور بسته به گشادی روزنه ی شیر ممکن است سه تا پنج ثانیه و برای پر کردن با شرایط هم سان در موارد بالا ولی با قطره چکان یا مایع ریز هفت ثانیه زمان, برای ریزش مایع نیاز باشد.
پس در همین چند سطر چند کلید معرفی شد:
سرعت ریزش مایع: اندازه ی روزنه ی منبع ریزنده ی مواد: تایم یا زمان ریزش مایع: یک سان بودن غلظت مواد:
این کلید ها موجب کند یا تند شدن زمان برای پیمانه ها و مقدار معین مایع محسوب میشوند.
اگر یاد بگیریم وقتی مواد میریزند, به صورت یک نواخت و آرام در دلمان شروع به شمارش کنیم کم کم عادت میکنیم و پیمانه ها و زمان های در خور هر یک را به خوبی در خواهیم یافت.
ترجیح میدهم سایر راه کار ها را به عهده ی دیگر دوستان مجربمان بگذارم.
حتما بعد از مطالعه ی این پست, بسیاری از دوستان فرهیخته خواهند آمد و دیگر راه کار های حل این مشکل بزرگ را بیان خواهند فرمود.
برای حل این مشکلات راه های زیادی وجود دارد که ما بی صبرانه منتظر شنیدن نظر همگی نازنینان هستیم.
تا پست بعدی حق یارتان و الله نگهدارتان باد.

درباره ریحانه پروین

درود. این جانب ریحانه پروین هستم دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی. بنده نابینای مطلق میباشم.
این نوشته در مهارت های زندگی, نابینایان ارسال و , , , , , , , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

15 پاسخ به کنفرانس-پست برای حل مشکلات انتقال مایعات, از ظرفی به ظرف دیگر, توسط نابینایان:

  1. یک دنیای برتری می‌گوید:

    سلام. خدا قوت سال نو را خدمتتون تبریک عرض میکنم.
    بنده از طریق حجم ظرف متوجه میشومکه ظرف پر شده یا نه.
    به این شکل که وقتی ظرف سنگین میشود متوجه میشوم ظرف پر شده است.
    باز هم تشکر میکنم ازین کنفرانس مفید

    • محمد شریفی می‌گوید:

      سلام. ضمن تشکر از مشارکت شما خدمتتون عرض کنم که این روش دقیق جواب نمیده مشخص نمیشه ظرف کامل پر میشه یا نصفه.

    • ریحانه پروین می‌گوید:

      درود و آرزوی صحت و سلامتی روز افزون برای شما دنیای برتری گل و بلند طبع. سال نو بر شما هم خجسته باد. بنده هم از حضور همیشگی و فعال شما بزرگوار نهایت تشکر را دارم و ممنونم که نکته ی آموزشی بسیار ارزنده ای را با خود آوردید. باشد که همیشه مانا و بر قرار باشید و حضورتان در سایت خودتان مستدام باد.

  2. فقط خدا می‌گوید:

    درود به شما مدیر کوشاه و زحمتکش. ازین که باعث شدین خیلی از بچه ها مستقل بشن و رو پای خودشون به ایستننهایت تشکر را دارم.
    از حضورتون سوالی دارم؟
    توی ی قوری مایع چایی داریم توی کتری آب جوش چطور به اندازه آب جوش و مایع بریزمکه چایی کم رنگ و یا قلیز در نیاد؟

    • ریحانه پروین می‌گوید:

      درود خدمت شما. بزرگوار ضمن قدر دانی از تعاریف خوب شما در مورد بنده ی حقیر باید خدمتتون بگم در چنین شرایطی باید چند نکته را مد نظر داشت. یکی آن که ضاعقه ی افراد را دانست که آیا طبعشان تلخ پسند است یا کال دوست هستند یا اعتدال گرا هستند. دوم اگه خدای ناکرده بیماری ای نظیر فقر آهن را دارند باید برایشان مثلا مایعات کافعینی مانند قهوه و چای را کال بریزیم. نکته ی دیگر این که برای اعتدال گرا ها همان راه کار برادرم جناب یگانه خوبه یک سوم ظرف را چای یا قهوه میریزیم باقی را آب یا شیر و… پر میکنیم. و برای تشخیص شمارشی تایم اگه ظرف با شش شماره طبق سرعت شمارشتان همیشه پر میشه دو واحد با همون سرعت بشمرید و ریزش قهوه و چای را متوقف کنید و چهار واحد بعدی را آب جوش یا شیر یا کال کننده بریزید. دقت کنید برای تلخ پسند ها یا کال دوست ها این زمان های ریزش مواد رنگ دار و غلیظ با مواد کال کننده تغییر مییابند که بر اثر تکرار مداوم این اندازه ها دستتان خواهد آمد و به راحتی خواهید توانست میکس مایعات مطلوبتان را به دست بیاورید. تشکر که به سایت خودتان سر میزنید. باشد که هر روز حضورتان در این جا روز افزون و پایدار باد

  3. H.A می‌گوید:

    سلام ریحانه جان. سپاس فراوان بابت پستهای مفیدی که مینویسی. راه حلی که به ذهن من میرسه, روند تغییر صدای مایعات به هنگام ریختن درون ظرف هستش, به این صورت که در ابتدا صدای ریزش مایع به درون ظرف رو بلند و نازک میشنوید و زمانی که ظرف پر میشود صدا بم شنیده خواهد شد.

    • ریحانه پروین می‌گوید:

      سلااااام به نفس خودم. ممنونم مثل همیشه آموزگارواره و استاد گونه اومدی. کاملا درست گفتی مهربونم. همیشه باش و همین جور پویا و پر انرژی کنارمون باش عزیزه دلم.

  4. سید حسین یگانه می‌گوید:

    سلام بر همه. به نظر بنده از حرارت سرد یا گرم ظرف موجود و صدایی که منتشر میشود میتوان ظرف خالی را پر کرد. حتی اگه مایع خیلی گرم یا سرد هم نباشه
    ، با کمی دقت بیشتر میتوان متوجه شد تا کجای ظرف ریخته شده. اما درمورده ریختن چایی، معمولا یک سوم استکان باید چای و باقی آب جوش باید باشد که با لمس دیواره بیرون استکان براحتی میتوان متوجه شد.

    • ریحانه پروین می‌گوید:

      سلااااااام بر برادر عزیز و بزرگوارم. خوشحالم این جا میبینمتون و ممنونم که مثل همیشه با خودتون نکته ی آموزشی پر سود و کاملی آوردید. بسیار مسرورم که اساتید بزرگی چون شما مهرورزان را در کنار دارم تشکر.

  5. محمد می‌گوید:

    سلام. ضمن تشکر از کنفرانس قشنگی که گذاشتید، راستش منم که تو انجام این کار مانده بودم و با مشکلات زیادی چای میتوانستم بریزم، یاد گرفتم. امیدوارم بتوانم از مطالب و آموزشهای بعدی دوستان استفاده کنم.

    • ریحانه پروین می‌گوید:

      سلام و ادای ادب و احترام بر شما و سپاس از بزرگی منشتان جهت شرکت در این کنفرانس. این عمل شما بسیار ستودنیست که دوستان بدانند نیاز نیست حتما با ارایه ی یک نکته ی آموزشی باید به پست ها سر زد. البته آوردن نکات آموزشی هم در جای خود ستودنیست. خوشحالم که شنیدم مشکلتون حل شده بی نهایت سپاس که به سایت خودتون توجه دارید.

  6. کمالی می‌گوید:

    سلام با تشکر از تلاشها و پستهایی که در جهت توانمدی نابینایان میزارین
    من هم از اون دسته از افراد هستم که اکثر اوقات از سر انگشتانم برای پی بردن از موقعیت مایعات در ظرف استفاده میکنم
    ولی بر اثر تکرار و تجربه دیگه دستم اومده که مثلا سماور چه قدر که آب بریزم پر میشه
    ی وقتها که هم باید ظرفهایی مثل بطری رو پر کنم از قیف که سرش پهنه ومیدونم که بیرون نمیریزم استفاده میکنم

    • ریحانه پروین می‌گوید:

      سلاااااام به خواهر گلم. ممنونم البته قیف هم خوبه. به نظر من ما باید در یاد گرفتن تمامی راه کار ها تلاش کنیم تا در شرایط خواس بهترین راه را انتخاب کنیم و به کار ببندیم. مثلا در زمانی که دور ما شلوغ باشه یا به سبب سرما و… شنوایی اگه خوب یاری نکرد بتونیم از زمان یا لامسه در خارج از ظرف یا تخمین زدن وزن ظرف کمک بگیریم. نازنینم مرسی که اومدی و در این کنفرانس شرکت کردی.

  7. محمد شریفی می‌گوید:

    سلااام باز هم شمااا باز هم پستهایی که من عاشقشونم.
    میگم اگه ما رفتیم آب جوش بریزیم دستمون سوخت کیی باید جواب گو باشه من میترسم اگه آب بریزه رودستم گریههه میکنم.

    خوب منم اومدم نظرم را بگم.
    فقط ی کم صبر کنید یادم بیاد.

    حالا که یادم اومده من از صدا متوجه میشوم، وقتی در حال مایع ریختن هستم صدای ریزش مایع کم میشه متوجه میشوم ظرف در حال پر شدن است.

    وقتی دورم شلوغه از راه کار آقای یگانه استفاده میکنم.

    در پایان از پست مفید و راه گشا شما نهایت تشکر را دارم

    • ریحانه پروین می‌گوید:

      درود بر همگی و سپاس فراوان از مشارکت عالی دوستان گلمون.
      آقای مدیر مدیری که دستش نسوزه که مدیر نیست دیگه فقط یک قالب پنیره. پس بذارید دستتون بسوزه. کاملا نظر همه ی عزیزان و راه کار هاشون صحیح و بی نقص هست و ایرادی درش نیست. باز تشکر بابت مشارکت همگی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دوازده − 11 =