طرز تهیه ی حلوای حبوبات:

با درود بی پایان.
با یک آموزش دیگه خدمت رسیدم که امیدوارم درخور توجه شما نکو رو ها واقع بشه,
حلوای حبوبات: این حلوا یک بین وعده یا صبحانه یا عصرانه ای بسیار مغذی می‌باشد و مصرف آن به جای خوراکی منبع ویتامین مناسبی هست.

مواد لازم:
حبوباتی که دوست دارید مانند: ذرت, انواع لوبیا, نوخود, عدس, ماش, لپه گندم و هر حبوباتی را که با طبع و علاقه ی شما سازگار است.
شیر,
گلاب,
شکر یا گرد نبات. ولی گردنبات بهتر است چرا که ضد نفخ تر میباشد.
زعفران دم کرده و دم شده ی هل, دارچین زنجبیل.

روش تهیه:
ابتدا حبوبات را یک روز قبل خوب خیس کنید,
طی این مدت چند ساعت یک بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کاملا گرفته شود.
سپس آنها را خوب آبپز کنید تا آب آن کامل جمع شود.

نکته ی مهم:
نظر به دیر پز تر یا زود پز تر بودن حبوبات, پیشنهاد میکنیم هر قلم از حبوبات جدا از دیگری پخته شود.
پس از پایان زمان پخت اجازه دهید مواد کامل سرد شود و سپس مواد را با هم زن یا چرخ گوشت خوب و ریز چرخ کنید تا آردی از حبوبات ترکیبی به دست بیاید.
آرد را در یخچال نگهداری کنید و در زمان نیاز تدریجن از آرد با شربت تازه که متشکل از شیر, شکر یا گرد نبات, هل زعفران دارچین زنجبیل می‌باشد را استفاده کنید.
نکته:
شربت نیز پس از تهیه باید خوب سرد شود و بعد به مواد افزوده شود.

روش تهیه ی شربت:
ابتدا شکر یا گرد نبات را در شیر سرد خوب حل کنید, سپس شیر را بجوشانید و دم کرده ها را به آن اضافه کنید, حالا وقتی شربت نیمه غلیز شد شعله را خاموش کرده گلاب را در آخر بریزید تا بوی مطبوع گلاب از بین نرود.
اجازه دهید شربت کامل سرد و خنک شود.

و اما تهیه و تزیین حلوا:
برای هر فنجان کوچک از آرد حبوبات ترکیبی مون فقط نصف فنجان شربت کافیه.
در یک ظرف گود مقداری آرد مثلا یک فنجان آرد حبوبات ریخته و شربت را اضافه کنید. خوب هم بزنید تا خمیری نیم مرطوب به دست بیاید. اگر دوست دارید مقدار اندکی مثلا نصف قاشق کره به خمیر بیفزایید. اگر خمیر خیلی خشک بود اندکی شربت اضافه کنید اگر هم خیلی شل شد از آرد حبوبات اضافه کنید.
خمیر باید جوری باشد که بشود به آن فرم داد. حالا چند مدل میتوانید آن را تزیین کنید یا حلوا را لقمه کرده سرو نمایید. یا با قالب های کوچک از حلوا بردارید و آن ها را در دیس شکیلی بچینید و روی یک ردیف پودر نارگیل و روی ردیف دیگر کنجد بپاشید یا خمیر را در دیس صاف کنید و وسط خمیر را با قالب نیمه فرو برده تا شکلی بگیرد و وسط قالب ترکیبی از پودر نارگیل و کنجد را بریزید, بعد لبه های دیس را دالبر یا هفت هشتی برش داده و روی دالبر ها یا هفت هشت ها یک در میان یکی کنجد دیگری پودر نارگیل بپاشید.
توجه برای دوستان نابینا:
برای برش لبه شما یک شابلون مثلث را روی لبه ی دیس چنین قرار دهید که نوک تیز مثلث برایتان ملاک باشد, اگر برش هفت هشت باشد شما باید یک هفت برش دهید یک هشت, هفت یعنی وقتی دیس رو به رو شکمتان باشد سر تیزی مثلث مقابلتان باشد با دو ضلع پایین مثلث کاری نداریم و ما با تیزی مثلث توخالی فقط کار داریم, و هشت زمانیست که تیزی و نوک تیز مثلث رو به شکم ما باشد و سر باز مثلث رو به روی ما قرار بگیرد و برش دهیم, در برش هفت هشت حتما دقت شود یک هفت بریده شود بغلی حتما هشت بریده شود.
برای دالبر: حتما نوک تیزی مثلث رو به دست راست ما قرار بگیرد و دالبر ها اینجور قرار بگیرند که سر نوک تیز مثلثی در داخل سر باز و آزاد مثلث دیگر غرار بگیرد.
برای تهیه ی شابلون میتوانید مثلث توخالی را روی ورق آلومینیوم برش دهید و دو ضلع اضافه ی پایین مثلث را هم جدا کنید..
پس از دالبر ها یک درمیان روی یکی کنجد و روی دیگری پودر نارگیل بریزید
حلوا آمادست لذت ببرید عزیزان.
تا پستی دیگر بدرود.

درباره ریحانه پروین

با ارز سلام ریحانه پروین هستم یکی از مدیران سایت نابینای مطلق ساکن تهران
این نوشته در آشپزی ارسال و , , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 + 1 =